TARIM ORMAN TIBBİ AROMATİK BİTKİLER FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA AHMET GÖZLÜKAYA SEÇİLDİ

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kuruluşuna üye Tarım Orman Tıbbi Aromatik Bitkiler Federasyonu Başkanlığına İş İnsanı Ahmet Gözlükaya seçildi. 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da Federasyonun merkez ofisinde geniş katılımlı yapıldı.

Tarım Orman Tıbbi Aromatik Bitkiler Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulunda kullanılan 600 delegasyonun oylarının tamamını alarak, Federasyon Başkanlığına seçildi.

Ahmet Gözlükaya yapmış olduğu konuşmasında, “ Tarım Orman Tıbbi Aromatik Bitkiler Federasyonu yönetim kurulu olarak, SANKON Genel Merkezine ve Genel Başkanımız İş İnsanı Ferudun Cevahiroğlu’nabağlılığımızı bildiriyoruz” dedi.

Tarım Orman Tıbbi Aromatik Bitkiler Federasyonu Başkanlığına seçilen İş İnsanı Ahmet Gözlükaya, “Federasyon olarak Türkiye’de Tarım Orman ve Tıbbi Aromatik bitkiler sektörünü geliştirmek amacıyla yönetim kurulu ve ekibimizle birlikte çalışmalar yapacağız” dedi.

Tarım Orman Tıbbi Aromatik Bitkiler Federasyonu Başkanı İş İnsanı Ahmet Gözlükaya açıklamasında, “Orman rejiminin hüküm sürdüğü tüm sahalardaki, kendiliğinden yetişmiş olan tüm tıbbi aromatik bitkilerin, değerlendirilmesi ve katma değerli bir ürüne dönüştürülerek öncelikle orman köylülerimizin kalkınma ve gelişmesiyle köy hudutlarında bu ürünlerin katma değeriyle taçlandırılması düşünülmektedir” dedi.

İş İnsanıAhmet Gözlükaya konuşmasında, “Tıbbi aromatik bitkilerin topla, kes, kurut amacı ilkesinden ayrılıp, topla işle şekli ile katma değerli ürünü ortaya koyarak pazarlanması, ihracatının yapılması ilk hedeflerimizin arasında olacaktır” dedi.

Tarım Orman Tıbbi Aromatik Bitkiler Federasyonu Başkanı İş İnsanı Ahmet Gözlükaya, Orman köylerine geri dönüşün sağlanması ve istihdamın artırılması ile tıbbi aromatik bitkilerin sahalarında imar ihya ve istihsalinin önemine ağırlık verileceği, dünya tıbbı için, dünya gıdası ve mutfak baharatı için, dünya insanlığına sağlıklı, bakımlı, kozmetik ürünleri imaline yönelerek çok değişik ve yeniliklerle hizmet vereceğimizi düşünüyoruzşeklinde açıklamada bulundu.