TARIM VE GIDA FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA PROF. DR. MEHMET RÜŞTÜ KARAMAN SEÇİLDİ

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kuruluşuna üye Tarım ve Gıda Federasyonu Başkanlığına Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman seçildi. 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da Federasyonun merkez ofisinde geniş katılımlı yapıldı.

Tarım ve Gıda Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulunda kullanılan 600 delegasyonun oylarının tamamını Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman tamamıalarak, Federasyon Başkanlığına seçildi. Tarım ve Gıda Federasyonu Başkan Yardımcılığına ise İş Adamı Şevket Aksoy seçildi.

Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman yapmış olduğu konuşmasında, “Tarım ve Gıda Federasyonu yönetim kurulu olarak, SANKON Genel Merkezine ve Genel Başkanımız Ferudun Cevahiroğlu’na bağlılığımızı bildiriyoruz” dedi.

Tarım ve Gıda Federasyonu Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, “Federasyon olarak Türkiye’de Tarım ve Gıda sektörünü geliştirmek amacıyla yönetim kurulu ve ekibimizle birlikte çalışmalar yapacağız” dedi.

Tarım ve Gıda Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karamanaçıklamasında, “Tarımda söyleme değil, eyleme dayalı gerçekçi projeksiyonlar hayata geçirilmeli” dedi.

Tarım ve Gıda Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karamanaçıklamasında, “Değişen iklim ve çevre koşulları, artan gıda talebi, küresel dengelerdeki bozulmalar ve daha pek çok faktör tarımı olağanüstü dinamik bir sektör haline getirmektedir” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman konuşmasında, “Üretici örgüt yapısı mutlaka rehabilite edilerek etkin hale getirilmeli, kazan-kazan ilkesi söylemden eyleme geçirilmeli, kırsal alanlarda çiftçilerimizin sosyo-ekonomik zorlukları ivedilikle giderilmeli, doğrudan devlet destekleri planlı, sorun çözücü ve gerçekçi olmalı, bu destekler sadece ekonomik odaklı değil, aynı zamanda üreticilerin hakkını koruyan, fırsatçılara imkan tanımayan, üretim planlamasını yöneten sosyal devlet ilkesine uygun etkin çözümler de içermelidir” dedi.

Tarım ve Gıda Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, “Ülkemiz gıda ihtiyacını karşılayacak üretim projeksiyonları, küresel dünyanın ihtiyacı olan katma değeri yüksek ürün stratejileri ile desteklenmeli ve kırsal alanlarda yaşam daha cazip hale getirilmeli, eğitim, sağlık ve sosyal imkanlar geliştirilmeli, özellikle genç çiftçilerimiz yeterince eğitilmeli ve bilinçlendirilmeli, teknolojik altyapıya erişimleri kolaylaştırılmalıdır.”açıklamasında bulundu.