SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalılık bilgilerine ulaşmak için vatandaşların e – devlet üzerinden sorgulama yapmaları mümkündür. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığına bağlı olarak çalışan kişiler elektronik ortam üzerinden tüm sigorta sorgulama ve hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapabilirler. Yeni adıyla 4/A, 4/B ve 4/C sigorta kollarında tüm sorgulama işlemleri için e – devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası yeterli olmaktadır. Bunun dışında vatandaşlardan herhangi bir ek bilgi talep edilmez.
Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan kişilerin internet üzerinden bu hizmetten yararlanarak rahatlık hizmet döküm sorgulama işlemlerini yapmaları mümkündür. SGK başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşunun hizmetlerini e – devlet üzerinden vermeye başlaması ile vatandaşlara birçok yönden kolaylık sağlanmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da birçok sorgulama ve tescil işlemlerinin internet üzerinden yapılmasına imkân sağlanmıştır.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nereden Yapılır?

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri e – devlet üzerinden yapılmaktadır. Vatandaşların T.C. kimlik numarası ve e – devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak tüm SGK sorgulama hizmetlerinden rahatlıkla yararlanması mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumana bağlı olarak çalışan kişiler tarafından kullanılan sistem sayesinde sigortalı çalıştığını tüm günleri, sigortalılık durumunuzu ve sigorta tescil tarihi başta olmak üzere, sigortanıza ilişkin tüm detayları elektronik ortam üzerinden görüntüleyebilirsiniz. E – devlet şifresi olmayan kişiler PTT üzerinden şifrelerini temin ederek e – devlet hizmetlerinden yararlanabilir.
Sorgulama işlemleri için: E – devlet giriş ekranı – Sosyal Güvenlik Kurumu 4/A, 4/B veya 4/C Tescil ve Hizmet Dökümü sayfası üzerinden sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama İle Hangi Bilgiler Öğrenilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu hem kendi internet uygulamaları hem de e – devlet üzerinden birçok hizmeti vatandaşlara sağlamaktadır. Bu hizmetler arasında en çok kullanılanlardan biri hizmet dökümü ve tescil sorgulama işlemleridir. SGK hizmet dökümü çeşitli nedenlere bağlı olarak gerekli olabilir. 4/A, 4/B veya 4/C kapsamında sigortalı olan kişiler sistem üzerinden sorgulama işlemlerini yapabilir. Hizmet döküm belgesi üzerinden:
Sigortalı çalışılan gün sayısı,
Çalışanın kimlik bilgileri
Sigortalı prim miktarı,
İşe giriş tarihi,
Sigorta primlerinden yatırıldığı tarihler,
Sigortayı yatıran kişi/kurum bilgileri vb.
Yer almaktadır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak tarafınızdan resmi veya özel kuruluşlar tarafından sigorta hizmet dökümü belgesi talep edilebilir. Elektronik ortam üzerinden sorgulama yaptıktan sonra doğrudan belgenin çıktısını alarak hizmet dökümünüzü inceleyebilirsiniz.
Sigortalılık durumlarınıza ilişkin hizmet dökümü sorgulamadan ziyade daha birçok farklı işlemi aynı sistem üzerinden yapmanız mümkündür. Bu kapsam doğrultusunda:
Sigortalı bildirim işlemleri,

Tescil ve hizmet dökümü belgeleri,
Askerlik borç sorgulama,
Doğum borç sorgulama,
Emekli ödeme ve aylık bilgileri,
4/C banka değişikliği,
İsteğe bağlı ilk tescil kaydı vb.
Birçok farklı işlem gerçekleştirilebilir. Benzer işlemleri SGK kurumsal web sayfası üzerinden gerçekleştirmeniz de mümkündür.

Hangi Durumlarda SGK Hizmet Dökümü Sorgulanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan kişiler hizmet dökümü sorgulama işlemleri ile 4/A, 4/B ve 4/C sigorta kollarına ilişkin birçok farklı detaya ulaşabilmektedir. Bu detaylar sayesinde:
Emeklilik hesaplama,
Sigorta prim ve diğer bilgileri kontrol etmek,
Kıdem ve emekli maaşı hesaplama,
İkramiye hesaplama,
Resmi kurum taleplerinde,
Vize alma vb. işlemler için
Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü sorgulama işlemleri yapılabilir. SGK tescil sorgulama ve hizmet dökümü sorgulama işlemleri vatandaşlar için oldukça büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Kurum üzerinden yapacağınız birçok farklı işlemi internet üzerinden yaparak kısa süre içinde sigorta hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.